Tuincoach

Als tuincoach richt ik mij vooral op de eetbare planten in de tuin: een moestuincoach dus eigenlijk. Maar toch ook weer meer dan alleen de moestuin met groenten, ook met bloemen, kruiden, fruitbomen en -struiken, of een voedselbos. Dit alles met de bodem als basis en op een ecologisch verantwoorde manier.

Ik kan jou begeleiden bij het ontwerpen, aanleggen en/of onderhouden van een eetbare tuin, zodat je kan genieten van een heerlijke oogst.

bramen_oogst

appel_voedselbos

 

Als moestuindocent kan ik ook een juf of meester ondersteunen in de schooltuin. Of kan ik de verandering van traditioneel naar ecologisch en natuurlijk tuinieren begeleiden op bijvoorbeeld een buurttuin of moes- of volkstuincomplex.

Door mijn opleiding als Ecologisch hovenier (Stichting Oase/TerraNext) heb ik veel kennis opgedaan over het bodemleven en planten, over insecten, vogels, dieren en mensen in de natuur, en hoe dit allemaal met elkaar verweven is. Daarnaast heb ik veel praktische vaardigheden om een ecologische tuin te creƫren, door bijvoorbeeld te werken met de juiste materialen en de meest geschikte indeling te maken.

Deze kennis en vaardigheden draag ik graag over aan anderen, door samen die overheerlijke eetbare tuin te maken.